Vad är det som gör teater så fantastiskt?

Den frågan har förmodligen lika många svar som det finns människor som tycker om teater. Men det som många håller med om om just detta är att teater är så fantastiskt för att det ofta blir som en flykt från verkligheten. Du får ta del av en historia eller berättelse som inte skulle hända i verkligheten. Vilket kan vara väldigt skönt ibland – för ibland kan vi alla behöva en paus från livet. 

Teater vågar gå utanför ramarna och tänka utanför boxen. I teater finns det inga regler och inga fysiska lagar. Allting skulle kunna vara möjligt och det är det som gör det så fascinerande och intressant. Teater vågar också testa olika samspel mellan egentligen vad som helst. I teater är det inte konstigt att till exempel en Robomow robotgräsklippare är någons husdjur eller bästa vän.  

Är teatern den värld vi vill ha?

Kanske har teatern så många fantaster och människor som tycker om det för att det är något som människor själva skulle vilja uppleva. Vem vill inte möta den äkta kärleken eller flyga högt uppe i himlen? Kan det vara så att vi tycker om teater för att det bjuder på är en värld vi själva skulle vilja leva i?

Diskussionen om varför teater är så fantastiskt kan gå väldigt långt. Alla har såklart olika åsikter och tankar om varför just de tittar på teater. Hur som helst är det en värld som inte är någon annan lik och som alla är välkomna till – oavsett vem man är och vad man tycker om!